UNDERVANDSJAGT EFTER HUMMER I LIMFJORDEN

uvjagt Limfjordshummer
tilberedning af hummer
uvjagt limfjorden
Østerssafari Limfjorden
uvjagt Limfjorden

PROGRAM FOR UNDERVANDSJAGT EFTER LIMFJORDSHUMMER

På denne bådtur for uvjagt efter hummere er programmet som anført nedenfor – hér angivet med et start tidspunkt kl. 9:

9.00 Vi hilser på hinanden ved slæbestedet og gennemgår dagens program. Kort gennemgang af strategi, brug af hummerpind osv. 

9.10 Gennemgang af sikkerhed ombord og undervejs.

9.15  Vi trækker i våddragter såfremt I ikke evt. allerede har iført jer eget udstyr. 

9.20 På vej til det første spot. Vel ankommet får vi justeret blymængde på lavt vand, så alle har en god balance i vandet. Herefter gennemgår vi teknikker til at finde hummere og til at få dem lokket ud af deres huler ved ved hjælp af en hummerpind eller de bare bare næver.  Derudover taler vi om genopbygning af hummerhuler, fredningstider og minimumsmål, så vi har alt dette på plads før vi dykker ned på jagt efter Limfjordshummer. Vi lærer også lidt om sorthummerens biologi og fascinerende væsen. 

9.45 Vi sænker ankeret på det første hummerspot. 

Hummerjagt på et eller flere spots. Sigtbarhed, hummerstørrelse- og koncentration, vindretning og -styrke afgør hvor vi sejler hen.   

12.30 Vi nyder vores frokost på stranden eller på vandet (afhængigt af jeres ønske samt de aktuelle vejrforhold)

13 Vi afprøver et nyt stenrev på vores bådtur i jagt efter hummer

14.30/40 Det er på tid at vi vender snuden tilbage mod vores udgangspunkt efter en god dag på vandet 

14.55 Vi får læsset vores gear af båden og nyder evt. en kold drik sammen og får sagt farvel & tak for en god undervandsjagt efter hummere.

PRAKTIKALITETER: UNDERVANDSJAGT EFTER HUMMERE I LIMFJORDEN

Hos IntoBlue har vi investeret i komplette sæt til undervandsjagt, dvs. neoprendragt, maske, snorkel, vægtbælte, finner, handsker og bøje. Så med mindre du allerede har og foretrækker at medbringe dit eget, så kan du låne udstyret uden beregning hos os. Dragten er i høj kvalitet og 7mm neopren, så du også i de koldere måneder kan holde varmen (typisk vil det kun være fra midten af december til medio marts, at 7mm ikke er tilstrækkeligt til at holde dig varm nok). 

Selvom du har en god dragt på vil det stadig opleves som en (særdeles) kold fornøjelse fra november – marts. Derfor er det også afgørende, at du husker et par småting, når du tager på undervandsjagt efter hummer ombord med IntoBlue: vindjakke & skibukser (eller “Hirtshals-habit”), hue, luffer/vanter og crocs (plastik sandaler) anbefales på det kraftigste. Dette vil alt sammen medvirke til, at din krop ikke afkøles unødigt når vi sejler fra et hummerrev til et andet, og til/fra havn.  

I det tilfælde at du ikke selv har en hummerpind, så giver vi dig én. Brug af dette simple værktøj og evnen til at bruge det korrekt kan ikke alene være  vigtigt hvis ikke hummerne skal fanges med hænderne alene – det er også en stor del af morskaben og spændingen ved hummerjagt at skulle lokke hummeren ud af dens hule. 

Det nationale danske fisketegn er obligatorisk for at gå på uvjagt efter hummer i Limfjorden såfremt du ikke er yngre end 18 år eller har optjent ret til folkepension. Et gyldigt fisketegn er således en nødvendighed for at træde ombord og det er dit eget ansvar at få dette på plads forud for turen. Du kan nemt betale for fisketegn online – hvis det mod forventning skulle være problematisk hjælper vi dig gerne med vejledning.

Sørg venligst for at være klar på det aftalte mødested til tiden, så turen ikke bliver kortere end planlagt. 

Hvis du har dit eget undervandsjagtsæt med, så må du gerne være trukket i neoprendragt, når vi mødes. På denne måde sparer vi lidt tid med det praktiske.

Vi opererer med en fangstbegrænsning (“Bag limit”) på 5 hummere over mål per person på denne hummerjagt. Dette for at sikre en bæredygtig jagt. Minimumslængde iht. gældende lovgivning gælder naturligvis jf. i øvrigt den omfattende blog om undervandsjagt efter hummere i Limfjorden, som både forbereder dig på de juridiske aspekter, men også klæder dig på med masser af teori om hummerens habitat (stenrev), brug af elektronik, teknikker til at finde hummerhuler mm.

MINIMUMSKRAV: UNDERVANDSJAGT EFTER HUMMER I LIMFJORDEN

15 år af sikkerhedsmæssige årsager. Dispensation herfor kan gives ved et mindre hold, fx 2 personer.

Det er ikke en forudsætning at du har gennemført hundredevis af timer med undervandsjagt for at deltage på denne bådtur. Du skal dog være komfortabel med at dykke på 4 – 5 meter vand, som er den typiske dybde for de stenrev, som vi besøger undervejs. De fleste hummere findes på disse dybder og også lavere, men turen bliver mest givende hvis du er nogenlunde komfortabel med disse dybder og også har et overskud på bunden, så der er tid til at kigge sig omkring og lokke hummeren ud af hulen, når først man finder den, 

Afhængigt af vind- og vejrforhold vil sigtbarheden i Limfjorden ofte variere meget og det er bestemt ikke unormalt, at man ikke kan se bunden før man dykker ned. Dette skal du være komfortabel med, selvom vi selvfølgelig øver os undervejs. Hvis denne tanke skræmmer dig, vil undervandsjagt efter hummere næppe være for dig, da det vil kræve for meget energi – og luft – af dig, hvilket vil gå ud over fornøjelsen.  

19 ud af 20 hummere vil du opleve gemmer sig i deres små (eller store) huller af sten, kalkrevner eller mudderhuller. For at få dem ud skal du anvende forskellige teknikker. For at disse virker skal du helst have min. 15-20 sekunders bundtid, når først du er fremme ved hulen. Mindre kan fungere – særligt ved brug af teamwork – men jo længere bundtid, jo bedre chance for at lokke hummeren ud, og jo bedre chance for at få den med op til overfladen.

Selvom båden vi anvender ved uvjagt efter Limfjordshummer er relativ stor (6,1m), så fylder udstyret til en hel gruppe meget. Pladsen ombord vil derfor på trods af bådens størrelse opleves en anelse trang. Derfor er det også vigtigt, at du er komfortabel med at sidde på siden af en RIB-båd og har kræfter og balance til at gå på pontonerne når båden ellers ligger stille i vandet og ankeret er sænket.

Der er en badestige på RIB båden som kan anvendes til folk som ikke har nok styrke i overkroppen til at trække sig op over siden af båden når man skal op fra vandet. Generelt er en fornuftig fysisk forfatning dog væsentlig ift. at få det fulde udbytte af en uvjagt efter hummere i Limfjorden.. 

da_DKDanish

THANKS FOR
SUBMITTING YOUR REQUEST!

We will return at the earliest with an answer.

Get Hooked Up with Us!