ØSTERS

OYSTER SAFARI IN LIMFJORDEN

Østers Limfjorden Stillehavsøsters Bådtur IntoBlue
Østers Limfjorden Stillehavsøsters Bådtur IntoBlue
Limfjordsøsters østerstur IntoBlue østers
Boat trip Oyster østers Limfjorden østerssafari stillehavsøsters
Østers Limfjorden Stillehavsøsters Bådtur IntoBlue
Oyster Boat trip IntoBlue østers bådtur østerssafari

ØSTERSAFARI TURPLAN

På denne østers safari lærer vi, hvor man finder østers i Limfjorden. Vi lærer også at åbne østers og tilberede dem på tre forskellige måder. 

Med udgangspunkt i start kl. 10, ser planen for dagen således ud (uafhængigt af lokation): starting point:

10.00 Velkommen ved mødestedet og gennemgang af dagens program

10.05 Gennemgang af sikkerheden ombord

10.10 Ombordstigning & gear på plads i båden

10.15 På vej mod det udvalgte østersrev, mens vi nyder udsigten over den smukke Limfjord

10.45 Ankomst til østersrev. Udlevering af “opsamlingsværktøj”: spande, vandkikkert og signetnet på skaft og indsamling af østers.

11.45 Servering af et glas cava til at tage den værste sved af panden, når vi prøver kræfter med at åbne østers. Herefter tilbereder vi østers på tre forskellige måder, mens vi nyder naturen omkring os.

12.30 Vi vender snuden hjemad mod udgangspunktet

13.00 Ankomst til udgangspunktet & Tak for i dag

 

PRAKTIKALITETER

Medbring varmt tøj og en vind/vandtæt jakke - det kan være blæsende og det kan ikke undgås, at der kommer sprøjt af saltvand ind over rælingen fra bølger undervejs. Overvej også solbriller for effektiv afskærmning mod sol og vind.

Husk praktiske handsker (ideelt set neopren handsker, da disse også hjælper med at holde dine hænder varme; alternativt en vandtæt arbejdshandske, da dine hænder helt sikkert vil komme i kontakt med koldt vand). Desuden har østers meget skarpe kanter og sidder ofte sammen i klynger. Det vil ofte kræve en "en fast hånd" at adskille dem fra hinanden. 

Du vil blive udstyret med et par PVC-waders, men er også velkomne til at medbringe dine egne. Lejlighedsvis (afhængigt af det specifikke sted og tidevand) skal østersen findes på mere end knædybt vand, så gummistøvler er ikke altid nok.

Deltagere får en spand udleveret til opsamling af østers og hjemtransport. Derudover vil der være "vandkikkerter" til nemmere at finde østers under overfladen, ligesom der vil være stålnet på skaft til at løfte dem op fra havbunden.

Du vil få udleveret en personlig østerskniv på turen, som du kan få lov at beholde.

(moderne & lette) Redningsveste udleveres og er obligatorisk at have på til enhver tid når man opholder sig i båden.

Da båden sejler med relativt høje hastigheder, anbefales det at medbringe og bære solbriller, da dette gør turen mere behagelig.

Sørg for at være klar på mødestedet en smule inden det aftalte mødetidspunkt for at sikre rettidig afgang. 

For en god ordens skyld skal det understreges, at det ellers obligatoriske danske fisketegn ikke er påkrævet, når man samler østers. 

MINIMUMSKRAV

En østerssafari bådtur er for alle. Da turen kan være "ujævn", bør gravide i sidste trimester af graviditeten dog ikke tage på turen. Graden af "ujævnhed" vil afhænge af vejrforholdene og tidspunktet på sæsonen og selvom det er en del af det sjove for nogle, er det ikke nødvendigvis alle som deler entusiasmen. 
Børn under 12 år er ikke tilladt, da årstiden for østersture kan gøre turen til en kold fornøjelse. Børn under 15 år skal ledsages af en voksen. 

da_DKDanish

THANKS FOR
SUBMITTING YOUR REQUEST!

We will return at the earliest with an answer.

Get Hooked Up with Us!