HUMMER

HVOR FANGER MAN HUMMERE I LIMFJORDEN - UNDERVANDSJAGT FRA BÅD

hummer IntoBlue hummerjagt uvjagt
Bådtur Taskekrabber Limfjorden Hummer Østers uvjagt
Lobster Humer uvjagt Boat trip Oyster RIB spearfishing bådtur

HUMMER TURPLAN

Hvor finder man hummere i Limfjorden og hvordan fanger man dem. På denne tur lærer du om alt hummerjagt! 

Med udgangspunkt i start kl. 09, ser planen for dagen således ud (uafhængigt af valg af lokation)::

9.00 Velkommen på mødested og kort gennemgang af program & strategi for dagen. Kommunikation af Tips & Tricks og udlevering af hummerpind og hummermål. 

09.10 Gennemgang af sikkerheden ombord.

09.15 Ombordstigning & gear på plads i båden

09.20 På vej til 1. plads. Transittid bruges til forskellige tips & tricks, inkl. hvad man skal kigge efter på en hummerjagt i Limfjorden, hvordan man bruger hummerpinden, fredningsregler (hummere der bærer æg er altid fredede i Limfjorden), minimumskrav til længde samt kort introduktion til hummerens biologi.  

9.30/9.40 Vi smider ankeret på det første spot (ankomsttid afhængigt af udgangspunkt, sæson og vind & vejr)

Jagt efter hummer på spot 1 (og/eller 2 og 3 afhængigt af hvor udbytterigt og stort spot 1 er) 

12.30 Frokost (sandwich) på fjorden eller land ( afhængigt af gæsternes ønske og vind & vejr)

13.00 Nye spot(s)

14.40 Vi trækker ankeret op og vender snuden tilbage mod havnen. 

14.55 Landgang & Farvel. Vi samler op på dagen over en kold drik. 

PRAKTIKALITER FOR HUMMERTUR

Medbring dit eget eller lånte udstyr - og husk et stort fangstnet & strips eller elastikker til kløerne. Der er masser af butikker, der gerne vil udstyre dig, hvis du ikke har dit eget gear og vi forbinder dig også gerne til en lokal butik, hvis det er nødvendigt eller forestår logistikken.

Især i november til marts er det en kold fornøjelse at tage på en hummerjagt... for nu at sige det lige ud! Der kræves et minimum af 7 mm neopren (= obligatorisk for at undgå alvorlig afkøling og risiko for at skulle afbryde turen) til våddragt & sokker og min. 5 mm til handsker. Hvis du vil have det komfortabelt (og det gør du!) i løbet af hele turen anbefales det, at du medbringer vind/vandtæt jakke, hue, varme handsker og crocs for at sikre, at din krop ikke bliver unødvendigt afkølet under transport mellem spots og på vej tilbage til havn.  

Hvis du ikke selv har en hummerpind, giver vi dig én til turen. At bruge dette udstyr og være i stand til at gøre det rigtigt er ikke kun vigtigt for at kunne være effektiv i vandet, men også en stor del af morskaben og spændingen ved en hummerjagt!

Statens Fisketegn er obligatorisk når man er ældre end 17 år og endnu ikke har ret til pension - uden gyldigt fisketegn kan du ikke deltage i turen. Hvis du har problemer med at bestille et (kan gøres online "med et par klik" her) hjælper vi dig gerne. 

Sørg for at være klar på mødestedet en smule inden det aftalte mødetidspunkt for at sikre rettidig afgang. 

For at vi kan være effektive og få mest mulig tid i vandet, skal du være klar i våddragt til aftalt starttidspunkt. Dette giver os mulighed for mere eller mindre at hoppe direkte i båden. 

Vi har en fangstbegrænsning på 5 hummere pr. deltager, når du er en del af denne tur, hvis du er heldig / dygtig nok. Dette for "at gøre vores" ift. at bevare en sund bestand. Minimumsstørrelse er naturligvis gældende iht. danske mindstemål for enhver fangst.

MINIMUMSKRAV FOR HUMMERTUR

Minimum 15 år af sikkerhedsmæssige årsager.

Det er absolut ingen forudsætning at have logget hundredevis af dyk for at kunne deltage i denne tur. Når det er sagt, skal du gerne være komfortabel med at dykke ned til 5-6 m dybde (de fleste hummere findes faktisk i mere lavvandede områder på 2-4 m, men afhængigt af forholdene på de enkelte steder kan de dybe steder vise sig at være de bedste. Hvis man kun kan dykke ned til fx 2-3 meter kan turen godt afholdes, men vi vil være mere begrænsede ift. hvilke spots vi kan prøve. Afhængigt af vind og strøm vil vandet i Limfjorden desuden ofte være med mindre god sigt (2 meters sigte anses fx for at være "udmærket"). Derfor vil du heller ikke altid være i stand til at se bunden, inden du dykker ned. Dette skal du være komfortabel med for at få den maksimale fornøjelse ud af turen, da det ellers bliver en stress-faktor for dig på en hummerjagt.  

19 ud af 20 hummere, du støder på gemmer sig i små huler, der er lavet af større sten eller kridtsprækker i havbunden. For at få dem ud kan forskellige teknikker benyttes (alle vil blive uddybet og demonstreret på turen for dem, der har behov for dette). Fælles for dem alle er, at de fungerer bedst, hvis du har min. 20 sekunder bundtid ved hulen. Mindre kan fungere, men det vil gå ud over både fornøjelse og fangst-udbytte. 

Selvom båden er relativt stor (6,1 m lang), er der stadig meget udstyr på båden på denne slags tur. Der vil derfor være begrænset med plads, når hele selskabet og medfølgende udstyr er ombord på båden. Du skal derfor også være komfortabel med at sidde på siden af en RIB-båd og gå / kravle på en gyngende båd, når du manøvrerer rundt på båden (etter at ankeret er faldet ) sænket.

Der er en badestige, der kan bruges til folk, som ikke har den styrke i overkroppen, der skal til for at trække sig ind i båden med støtte fra guiden. Men generelt kræves en god fysisk tilstand for at gøre hummerjagt til en behagelig og sjov oplevelse. 

da_DKDanish

THANKS FOR
SUBMITTING YOUR REQUEST!

We will return at the earliest with an answer.

Get Hooked Up with Us!